Sivut

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Kisat ja muuta.. :)

Hellurei,

oltiin lauantaina kurikas kisoos, tosin vaa seurakisoos. No tulipa ainaki reeniä :) Menin Joonaksella (welsh sk. n. 120cm)  50-60cm, ku sen omistajat pyysi mua meneen sillä, ku niillä on ollu vähä ongelmia Joonaksen kans, ku se meinaa välillä vähä kuskata sen omistajaa radalla. No sen omistaja meni ennen mua puomi/ristikon, ja sitte menin heti selkään, ja otin muutaman hypyn pystylle. Tuli ihan hyviä hyppyjä, vaikka Joonas hakeutuuki tosi juureen. Okserille sain ratsastettua vähä paremmin, ja Joonas kuunteliki nyt hyvin, ja sain tuotua sen parempiin paikkoihin. Sitte ootettiin muutama ratsukko, ennenku päästiin radalle. Ensimmäinen vaihe meni hyvin, ja joonas alko kuunteleen vähä paremmin pohkeita, ja apuja, että sain tuotua sen parempiin paikkoihin esteille. Sitte ekasta vaiheesta 0vp, ja saatiin uus lähtömerkki uusintaan. Aattelin vetää uusinnan iha kunnolla :D Toisen okserin jälkeen otin pikku spurtin, ja sitte kolmannelle esteelle, ja vielä viimmeselle. Saatiin nolla tulos, ja olin tooosi tyytyväinen Joonakseen. Ootettiin tuloksia, ja saatiin tietää, että voitettiin Joonaksen kans koko luokka, ja kaikki isot hepat, ja muut ponit :) Voitettihin kahella sekunnilla, ja luokas oli joku 15 lähtijää?!. Sitte Joonas koppiin, ja ne lähtiki sitte jo kotia. Jouruttiin oottaan että 70cm menee, ja sitte ruvettiin ottaan intoa pois kopista, ja laittaan sitä kuntoon. Menin sillä siis 80cm-90cm luokan. Ilmoittauduin niin, että meen luokan kaks kertaa, toisen kerran vaan kilp.ulkopuolella. Rata vaikutti ihan kivalta, ei mitenkään haasteelliselta tms. Into tuntu jo verkas toosi löysältä, vaikka hypyt onnistuki ihan hyvin. Sitte radalle. Into tuntu NIIN löysältä makkaralta, mikä ei liikkunu mihinkää. Ekalle esteelle tuli tosi könkkö hyppy, jonka jälkeen ratsastin vähä eteen. Seuraavalle esteelle tuli ihan hyvin, jonka jälkeen toinenki hyvä hyppy. Sitte tuli Inton mielestä järkyttävän pelottava este, jolle tuli kaks kieltoa, jota ihmettelin kovasti, koska yleensä vaikka Into kyttää, menee jo viimmestään toisella yrittämällä yli. Noh, päätin mennä sitte käveleen niin kauaksi, ennenku valmistuisin, ja sitte ottaisin yhden hypyn okserille, ja sitte suoraa radalle. Tämä järjestely tuotti tulosta. Otin melkeen kierroksen laukkaa eteen ennenku lähdin radalle. Sitte jo heti ykköselle tuli hyvä hyppy, ja koko rata oli tosi etenevä ja hyvä ! Olin tosi tyytyväinen koko rataan, vaikka 6 esteeltä tuliki puomi alas, vaikka paikat ja kaikki osu tosi hyvin. Se oli vaa iha turha pudotus, joka ei haitannu :) Tähän oli hyvä lopettaa. Into menee vaa näköjää paremmi, ku ottaa yhen radan alle =) !

 Niin ja olin sitte vielä kisojen jälkeen Rannon talllilla siivoomassa äitin kans koko talli, ku meitä pyydettiin :) Lopuksi ratsastin myös yhden hepan, Mantan, joka on tosi kiva ;) Sain vähä fiilistellä, ku se on nii herkkä ja osaava hebo ;)



Sitte sunnuntaina olin melkee koko päivän alavudella Ainon kisahoitajana, ku se meni Taikalla tuttarin, ja osallistu SH-mestaruuteen :) Oli toosi kiva päivä, vaikka satoki välillä, ja vähä ukkostiki ! Inton ratsasti sen omistaja sunnuntain.

Maanantaina lährin Intolla maastoon. Menin ihan peruslenkin, jossa otin yhen aika pitkän laukka suoran pari kertaa edes takas. Maastoiltiin n. tunti :)


Eilen illalla lährettiin vielä maneesille, koska en olis muuten oikeen päässy ratsastamaan, ku koko päivä sato. Into oli tosi virkee, ja äitiki sano, et into ihan näyttää siltä, että nauttii työnteosta :D Otin aluksi vaan ravis vähä eteen alas tuntumalle, ja Into tuntu jotenki tosi lupaavalle jo siinä vaihees. Meillä olis vähä suunnitelmis, että menisin intolla kouluratsastuksen alueen SH-mestaruuksiin Intolla, ja sielä on joku A:n ohjelma ja mentii vähä sen tehtäviä läpi. Tulin ensi käynnis keskihalkasijalle, jaja siitä sitte pohkeenväistöä uralle. Se tunti menevän nii hyvi, että tulin sitte samaa ravis. Välillä takaosa johti, mut sain sitte nii, et etuosa johti, ja olin tosi tyytyväine. Sitte tulin vielä nii, et keskihalkasijalle, ja sit muutama väistö ravis oikeelle, ja sit suoristus, ja väistö vasemmalle, jne.. Meni tosi hyvin !! ♥ Sitte päätin ottaa laukanvaihtoja käynnin kautta, joita myös ohjelmassa on. Aluksi käyntiin siirtymiset ei meinannu oikee onnistuu, ku ne vähä veny liian pitkiks, mut pian Into tajus mitä halusin, ja sit neki alko onnistuu :) Hyvään oli hyvä lopettaa, ja otin enää loppuravit, ja tarkotuksena oli taas saada Into rennoksi, eteen alas ;) Ensin Intoa ei meinannu enää yhtää huvittaa tää kouluratsastus, mut sitte sain sen tosi rennoksi, ja olin tyytyväinen ! Aaw, olin nii fiiliksis, ku Into ei ollu piitkään aikaa tuntunu noin kivalta, ja kevyeltä ratsastaa, ja sain inton pidettyy koko ajan ryhdikkäänä, eikä into meinannukkaa yrittää päätä ylös tms. Hieno mies ♥

niin ja tietty katoin eilen kouluratsastusta tv:stä, aika hienoja hevoosia oli ;)

ny tää lähtee tallille =)

xoxo miinA

ps. sori kuvaton, mutta pitkä postaus, mutku kurikasta en oo ainakaa vielä löytäny kuvia, ja nii :D

 


2 kommenttia:

  1. Vitsit olin iha puulla päähä lyöty ku näin sut siel Alavudel, luulin ettet tulis ku et ollu kisaamas :D

    Onnee muuten tosta voitosta!

    VastaaPoista
  2. Hih, joo olin vaan tälläkertaa kisahoitajana, ku tuo Into on vielä nii epävarma noitten maastoesteiren kans :D Kiitos ! =)

    VastaaPoista