Sivut

torstai 24. tammikuuta 2013

Valmennuksia :)

Sunnuntaina olin yhdellä suokilla Heidin estevalmennuksessa. Hepan omistaja oli kysyny Heidiltä tietäiskö se ketään taitavaa ratsastajaa joka vois mennä suokilla estevalmennukseen. Heidi oli sitte ehrottanu mua, joten menin sitte mielelläni :) Alotettiin tunti puomi-harjotuksilla, toisella sivulla oli puomit  pitkillä väleillä, ja toisella sivulla oli lyhyillä väleillä. H tuli tosi hyvin molemmat välit, pari kertaa pitkät välit meinas olla liikaa, mutta niistäki selviydyttiin parin kerran jälkeen hyvin! Ruvettiin tuleen sitte ristikkoa ensin ravis, sitte laukas. Verkka hyppyjen jälkeen alettiin tulemaan rataa, johon kuului, pysty-kaareva linja-pysty, voltilla pysty ja okseri. Samaa tultiin molemmin päin. H tuntu toosi hyvältä, välillä piti vain pyytää enemmän eteen, sekä välillä vähä ihmetteli just enne estettä et "mikä tuo on", muttei kertaakaa valkan aikana tiputtanu tai kieltäny tms. tehny mitää typerää :) Luultavasti meen joku kerta uudestaanki.

Tiistaina mulla oli Ellan kans Susan kouluvalmennus. Valmennuksen aihe oli tosi hyvä mulle ja Ellalle, koska Ella on nyt ollu jäykempi oikeeseen kun vasempaan, joten saatiin jumppaa!  Aluksi tietenki itsenäinen verkka, ja sitte alettiin heti tekeen käynnissä tehtävää. Eli molempiin päätyihin isot pääty-ympyrät, ja sitten ympyrän pienennys n. 10m voltin kokoiseksi. Voltilta isonnettiin takas isolle ympyrälle. Pian tehtiin niin, että käynnissä pienennys, suurennus ravissa. Sitte tultiin koko tehtävä ravissa. Toisessa päädyssä Ellalla meni vähä keskittymine, ku vahtas sielä jotaki, mut onneks lopetti pian pelleilyn :D Ella oli ihan super! Se on nyt vaan joka valmennus ollu parempi ja parempi! Sitte tultiin niin, että ravissa pienennös, ja laukannosto, ja 10m voltilla piti mennä hetken aikaa, jonka jälkeen laukassa isonnus. Vähä piti auttaa Ellaa pikku voltilla, että jakso pyörittää isoa laukkaa pienellä voltilla. Samat tehtävät tultiin tietenki toisessaki suunnassa. Lopuksi tehtiin koko tehtävä kerran laukassa, eikä mitää ongelmaa :) Loppuverkassa Ella meni toosi hyvin eteen alas, pärski ja oli muutenki tosi rento! Susa kehu, et oon saanu Ellan tosi hyvän näköseksi, ja että oon saanu laukassaki oman istunnas vakaaksi. Mulla oli aluksi ongelmana saada perse pysyyn satulas, ku Ellan laukka on nii iso ja keinuva. Mutta ny ku alkaa tottuu nii eikö se siitä :) Lopuks Susa vaa kommentoi et siinä on loisto hevonen, ei anna mitää ilmaseks, mutta tekee täydellisesti kunhan ratsastaja niiin tekee. Toi on niin totta!

On nyt muutenki menny ihan normisti, mutten niistä ny jaksa kirjottaa :D Tänään meen molemmilla kunnon maastoon, huomenna enkä lauantaina pääse ollenkaa ratsastaan, koska mullon semmone ripariviikonloppu, mutta luultavasti meen sunnuntaina Intolla Heidin estevalmennukseen, ja maanantaina on Maijan estevalmennus Ellalla :)


Ahkerat tallitytöt !

Alkaispa jo kisakausi, nyt ja heti !


xoxo miinA

1 kommentti: