Sivut

perjantai 21. joulukuuta 2012

ei otsikkoa.

Tän viikon oon ratsastanu Ellaa ja Intoa sillai, että Ellan ns. vapaa oli tiistaina ku juoksutin sitä 20 minuuttia, ja Intolla oon ratsastanu muuten mutta sillä oli vapaa torstaina :)

Torstaina menin kaverin Emman kans tallille, ja mulla oli ratsastettavana Ella ja Popi. Haettiin hepat talliin ja laitettiin ne kuntoon ja sitte kohti maneesia -> Talutettiin hepat maneesille (25min) ku Emmalla ei ollu kypärää mukana. Maneesilla menin ensin Popin selkään ja ratsastin sen. Aluksi Popi oli niin perus ittensä, olis halunnu vaan laiskotella, mutta sitten laukan jälkeen muuttu reippaammaksi ja ratsastettavuudeltaan tuhat  kertaa kivemmaksi! Pääosin ratsastin Popilla keskiympyrällä siirtymisiä, mutta myös otin keskiravia, keskilaukkaa ja muutaman vaihdon. Popi oli tosi kiva, kunhan se vaan vähä heräs!Ratsastin Popilla n. 30 minuuttia. Sitte Ellan selkään, ja ensin kävelin pari kierrosta ku oli seisonu hetken aikaa. Sitte menin Ellanki kans keskiympyrälle ja taivuttelin aika kauan varsinki oikeeseen kierrokseen, ku sinne se oli huomattavasti jäykempi. Laukas Ella oli super rento, ja pääsin taas vähän kokoomaan laukkaa, ja sekin onnistui ihmeen hyvin, vaikka aina kun annoin laukata vähän isommin, se innostu välillä, ja normaaliin rentoon laukkaan saaminen kesti vähä. Ratsastin Ellalla vähä reilu 30min. Talutettiin hepat takas tallille (25min), ja sielä heppoja ja meitä odotti yllätys :) Tallinomistaja Teija oli laittanu hepoille lämpimät siirappivedet valmiiksi sekä porkkanat, ja sitte myös mulle ja Emmalle lämmintä kaakaota ja pullaa satulahuoneeseen ! Hoidettiin hepat pois, ja laitettiin ne vielä pihalle.

Eilen menin tallille ja hain Ellan sisälle. Laitoon varusteet ja ofc kaulakappaleellisen fleecen + ratsastusloimen ku oli niin kylymä, n. -18 astetta. Kävelin vähä matkaa, ja sitte Rannosta otettiin mukaan Emma ja Ida. Ajatuksena oli lähtiä piitkälle pääosin käyntimaastolle. Kamerakin oli, mutta tietenki ku oli kuvien oton aika, kamerasta oli loppunu akku. (kova pakkanen) Otettiin ihan vain pari ravi pätkää, ku Idalle tuli niin kauhiat paakut jalkoohin. Päätettiin mennä seikkaileen hepoilla metsään. Että yhelle pienelle mettäpolulle pääsi, piti mennä semmosen betoni sillan yli, ja jo se aiheutti ylimääräsiä sydämentykytyksiä  molemmille :D Ensin Emma tuli Idan kyytistä pois ja meni itte hyppiin sillalle. Sitte se talutti Idan yli siitä, ja sitte oli meirän vuoro. Ongelma vaa oli siinä, että Ella painaa kakskertaa enemmän ku Ida. Mutta päästiin hengis yli. Metsäs oli jotenki nii ihanaa mennä, oli nii hienon näkööstä jaja kaikkee :) Tallilla olin takasi reilun kahren tunnin päästä. Ellalla on ny ollu tallissa tallitoppis, ja tallitoppiksen päällä pihalla 300g kaulakappaleellinen ulkotoppis, ja ny vaihroon tallitoppiksen kaulakappaleelliseen tallitoppikseen, ku viikonlopuksi on luvattu toosi kylmää. Inton kans kävin ilman satulaa tunnin käyntimaastos ja äiti sekä Martta (koira) oli joukos :)

(kuviaki olis muutama puhelimes, mut jostain syystä nää koneet ei ny anna mun siirtää niitä ainakaa ny...)

Mulla pitäis olla Heidin estevalmennus ny sunnuntaina, mutta melkee sata varmasti valmennusta ei oo, ku huomisellekki on luvattu nii kylymää. Voipi olla muutenki, että tämän viikonlopun liikuttekut menee pelkkään taluttelemiseen sekä ilmansatulaa köpöttelemiseen.



                            NIIN JA KAIKILLE OIKEEN HYVÄÄ JOULULOMAA !!! :)

terquin miinA


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti