Sivut

torstai 31. tammikuuta 2013

ei otsikkoa.

Hellou !

Eilen mentiin maneesille Tiinan kans, Ella ja Into mukana. Oli järjestetty semmone tapahtuma, johon menin sitte Ellalla ja Intolla "esiintymään". Aluks mun piti näyttää Intolla kaikki askellajit. Ku kaikki oli saanu mennä sen verran ku halus, näytin Ellalla vähä hyppäämistä. Esteet laitettiin niin, että tulin niitä kaheksikolla. Ella oli ihan sika hyvä hypätä, kuunteli hyvin eikä kiirehtiny turhia. Ja mikä parasta, ei lähteny kertaakaa kaukaa :) Ei ollu mitää ongelmia, ja lopuks esteet oli 110cm, jonka jälkeen oli hyvä lopettaa :)

Sitte vähä suunnitelmia :
Huomenna meen tallille yhen luokkalaisen kans, ja toivottavasti sais kuviaki.
9-10 päivinä olis vaikka mitä ohjelmaa. Olis kuivaleiriä, ristiäisiä, heppakerhokoulutusta ja vielä Piuden seuravalmennukset. No, ainaki oli ihan selvää, et haluun mennä Piudeen. Mutta luultavasti meen Piudeen ja koulutukseen. Siitä sitte viikon päästä on lehtimäel aluevalmennukset, että sinne sitte vissihin.

Näin nyt lyhyesti meidän kuulumiset. Toivon nyt että sais kuvia huomiselta, ku kuvien otto on kokonaan jääny ku oon aina yksin tallilla, tai ainaki ilman kuvaajaa.

xoxo miinA :)

taas HAASTE ! :)

Sain tän haasteen JuuLilta , jaa tässä haastees pitää vastata 10 kysymykseen, ja sitte haastaa neljä bloggaajaa. Mutta haastaan KAIKKI tän nähneet ;)

1. Miksi aloitit tämän blogin pitämisen?
- Aika monella kaverilla alko oleen bloge, ja sitte ku itte luin kivoja blogeja, nii itteeki alko houkuttaan.

2. Oletko kilpaillut? / Millä tasolla kilpailet?
- Seuratasolla oon menny 100cm, aluetasolla 80cm ja aluetasolla koulua hB, sekä aluetasolla kentäs harrastetta.


3. Kuinka kauan oot ratsastanu?
- Öö.. :D Koko elämän, mut toki ihan pienenä se oli vaan köpöttelyä.
4. Koulu vai esteet?
- Esteet, mutta toki koulukin on kivaa.

5. Valmennus vai kilpailut?
- Kisat, valmennukset hyvänä kakkosena !

6. Poni vai hevonen?
- Ää, molemmat ! Eipä sillä koolla oo väliä.
7. Onko sinulla ollut hoito-,vuokra- tai omaa hevosta?
- Disney on mun ainot ihan ikioma, mutta mulla on ollu 2 ylläpitoponia ja ny ylläpidos Ella :)

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
- No tottakai ;)

9. Lempihevosrotusi?
- Eipä oikee oo semmosta, mut pv:t on kivoja :D Ja kaikki söpöt ponit ♥

10. Korkein hyppäämäsi este?
- En nyt ihan tarkkaa muista, mutta joku 120-130cm.


xoxo miinA

torstai 24. tammikuuta 2013

Valmennuksia :)

Sunnuntaina olin yhdellä suokilla Heidin estevalmennuksessa. Hepan omistaja oli kysyny Heidiltä tietäiskö se ketään taitavaa ratsastajaa joka vois mennä suokilla estevalmennukseen. Heidi oli sitte ehrottanu mua, joten menin sitte mielelläni :) Alotettiin tunti puomi-harjotuksilla, toisella sivulla oli puomit  pitkillä väleillä, ja toisella sivulla oli lyhyillä väleillä. H tuli tosi hyvin molemmat välit, pari kertaa pitkät välit meinas olla liikaa, mutta niistäki selviydyttiin parin kerran jälkeen hyvin! Ruvettiin tuleen sitte ristikkoa ensin ravis, sitte laukas. Verkka hyppyjen jälkeen alettiin tulemaan rataa, johon kuului, pysty-kaareva linja-pysty, voltilla pysty ja okseri. Samaa tultiin molemmin päin. H tuntu toosi hyvältä, välillä piti vain pyytää enemmän eteen, sekä välillä vähä ihmetteli just enne estettä et "mikä tuo on", muttei kertaakaa valkan aikana tiputtanu tai kieltäny tms. tehny mitää typerää :) Luultavasti meen joku kerta uudestaanki.

Tiistaina mulla oli Ellan kans Susan kouluvalmennus. Valmennuksen aihe oli tosi hyvä mulle ja Ellalle, koska Ella on nyt ollu jäykempi oikeeseen kun vasempaan, joten saatiin jumppaa!  Aluksi tietenki itsenäinen verkka, ja sitte alettiin heti tekeen käynnissä tehtävää. Eli molempiin päätyihin isot pääty-ympyrät, ja sitten ympyrän pienennys n. 10m voltin kokoiseksi. Voltilta isonnettiin takas isolle ympyrälle. Pian tehtiin niin, että käynnissä pienennys, suurennus ravissa. Sitte tultiin koko tehtävä ravissa. Toisessa päädyssä Ellalla meni vähä keskittymine, ku vahtas sielä jotaki, mut onneks lopetti pian pelleilyn :D Ella oli ihan super! Se on nyt vaan joka valmennus ollu parempi ja parempi! Sitte tultiin niin, että ravissa pienennös, ja laukannosto, ja 10m voltilla piti mennä hetken aikaa, jonka jälkeen laukassa isonnus. Vähä piti auttaa Ellaa pikku voltilla, että jakso pyörittää isoa laukkaa pienellä voltilla. Samat tehtävät tultiin tietenki toisessaki suunnassa. Lopuksi tehtiin koko tehtävä kerran laukassa, eikä mitää ongelmaa :) Loppuverkassa Ella meni toosi hyvin eteen alas, pärski ja oli muutenki tosi rento! Susa kehu, et oon saanu Ellan tosi hyvän näköseksi, ja että oon saanu laukassaki oman istunnas vakaaksi. Mulla oli aluksi ongelmana saada perse pysyyn satulas, ku Ellan laukka on nii iso ja keinuva. Mutta ny ku alkaa tottuu nii eikö se siitä :) Lopuks Susa vaa kommentoi et siinä on loisto hevonen, ei anna mitää ilmaseks, mutta tekee täydellisesti kunhan ratsastaja niiin tekee. Toi on niin totta!

On nyt muutenki menny ihan normisti, mutten niistä ny jaksa kirjottaa :D Tänään meen molemmilla kunnon maastoon, huomenna enkä lauantaina pääse ollenkaa ratsastaan, koska mullon semmone ripariviikonloppu, mutta luultavasti meen sunnuntaina Intolla Heidin estevalmennukseen, ja maanantaina on Maijan estevalmennus Ellalla :)


Ahkerat tallitytöt !

Alkaispa jo kisakausi, nyt ja heti !


xoxo miinA

tiistai 22. tammikuuta 2013

Haaste !

Sain tämmösen haasteen missä pitää kertoo ittestään 8 faktaa (:

1. Elämäni pyörii lähes koko ajan hevosten ympärillä, enkä kyllä osaisi elää ilman niitä.




2. Mun keskiarvo koulussa oli 8.15, eli keskiarvo on ihan perus :D Haluaisin kyllä parantaa, mutta ei oo oikeen kiinnostusta..



3. Mulla on maailman parhaimmat ystävät ♥ Yleensä kavereille vaan jää liian vähä aikaa..



4. Rakastan talvea ja lunta ♥ Mutta kaikki muukki vuodenajat on ihan okei :)




5. Tykkään myös muista eläimistä, ja meillä onki koira ja kissa + akvaario. 

6. Kuuntelen paljo musiikkia, mutta ei oo oikeen mitään lempparia. Kuuntelen Spotifysta listan ykkösiä ja semmosii mitä muukki kuuntelee :) 


7. Harrastan muutakin kuin ratsastusta, sillä käyn kerran viikossa (ainakin yritän) yleisurheilu-harkoissa, ja kesäisin sitte kilpailen myös siinä. Uintia harrastan epäsäännöllisen säännöllisesti, ja vaikka sekin on rakas harrastus, en kerkiä oikeen sitä enää reenaan. 

8. Öhöm.. Ompa tähän vaikia keksiä :D Joskus oon oikeenki ahkera bloggaaja, mutta välillä aika ei vaan meinaa riittää :) 



HAASTAN KAIKKI TÄMÄN POSTAUKSEN LUKIJAT TEKEMÄÄN TÄMÄN !

xoxo miinA

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

ei otsikkoa.

Hei, en nyt kerinny viime viikolla ollenkaa postailemaan. Mulla oli mm. viikko sitte sunnuntaina Intolla Heidin estevalmennus, ja maanantaina Ellalla Maijan estevalmennus! Muutenki koko viikko meni vaa tallilla olemiseen. Eilen oli jotain ihan muuta touhua heppojen kans ku ratsastamista :) Tänään mennään äitin kans maastoon Ellalla ja Intolla, ja illalla meen Heidin estevalmennukseen yhella suokilla, ku mua pyyrettiin menemään sillä. Lisää postausta toivottavasti jo tänään :)

xoxo miinA

perjantai 11. tammikuuta 2013

ei otsikkoa.

Mulla piti olla eilen hepaton ja talliton päivä, mutta minne meninkään.. no tallille. Menin Emman kans Rantoon, sielä Emma ratsasti Idan ja sitte tehtiin iltatalli ja lähettiin pizzalle. :) Tänää menin suoraan koulusta tallille, siivosin kaks karsinaa ja tein muita hommia. Sitte menin Ellalla pellolle ratsastaan, aluks oli tarkotus mennä vaa puolituntia, mutta yllättäen se vähä veny. Tein kaikkee perusjuttuja, ja Ella oli muuten tosi kiva, mutta vähä meni aikaa vasemman laukan kans, ku ei taipunu tarpeeks, ja vastusteli pohjetta. Mut sitte ku vaa työsti, ni oli niin super että ! Ja oikeesee kierrokseen ei mitää probleemaa. Jäi taas super fiilis ratsastuksesta! Ratsastin tunnin:) Sitte menin Intolla käyntimaastoon, ja kävelin myös pellolla vähä aikaa. Oli ihan sika kylymä viima, nii en kävelly ku vaa puolituntia.

IR 6.1



Seuraeste 6.1

mä ja Amor joululomalla :)

<3
xoxo miinA

torstai 10. tammikuuta 2013

Pikapostaus :)

Eilen mentii tallille, ja sitte päätettiin nii, että äiti menee Ellalla ja pyysin jos saan mennä Popilla. Laitettiin hepat kuntoon, ja mentiin pellolle. Aika kauan aluks vaan kävelin, ja tein kaikenmaan kiemuroita, etu-takaosakäännöksiä ja väistöjä yms. Samoja äiti teki Ellalla. Sitte ravia ja laukkaa vähä kevennellen ja kevyes istunnas eteen alas meinigillä :) Popi oli taas tosi kiva, vaan vähä juntti omaittensä. 

Sitte tyhjensin vähä kuvia puhelimesta: 
Emma ja Ida meirän yhtesellä "joulumaastolla "

Popi

Into ja Sanni







Tänään en mee tallille, koska mulla on ns. heppa vapaa tänää. Kröhöm, tämmösiä päiviä on tooosi harvoon, että yritän jotenku "nauttia" tästä. Jos jotai tekemistä vaan keksiis..


xoxo miinA 

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Ostoksia :)

Nyt voisin kertoo muutamasta ostoksesta mitä ollaan tehty :)





Hööksiltä riimu 
JH Collectionin huopa

Toppaloimi

Sitte ostin myös tuohon huopaan kuuluvan korvahupun, mutta siitä en löydä kuvaa. Lisäksi ollaan myös hommattu se koulusatula (Wellington) ja uusi estesatula (kieffer donau) =)


Sitten vielä lyhyesti eilisestä kouluvalmennuksesta, että tehtiin kaikissa askellajeissa kootut ja keskiliikkeet :) Ella ei aluks tahtonu rentoutuu tarpeeks alas, mut sitte alkuverkkojen jälkeen oli koko lopputunnin ihan sika kiva !


xoxo miinA

tiistai 8. tammikuuta 2013

Seuraestekisat ja valmennuksia :)

Hellou :) 

Viikonloppuna ole meirän seuralla estekisat. Menin sinne vaan Ellalla tällä kertaa. Kisat alko kymmeneltä, ja kisasin vasta viimmeses luokas, nii oltiin sitte n. puol yhteen asti kisois auttaas. Sitte mentiin laittaan tallille Ellaa kuntoon, ja maneesille talutin Ellan. Maneesilla oli vielä menos edellinen luokka, mutta sekin oli loppumaisillaan, joten oltiin hyvin aikatalus. Siinä sitte vaihroon ratsastuskamat ittelle ja menin selkään käveleen. Hetken päästä pääsin sitte tutustuun rataan. Ensimmäisenä menin siis 90cm. Rata oli ihan perus. Verkassa Ella oli hyvä, tuli ihan ok hyppyjä, varsinki okserille. Tein vaan muutaman hypyn kumpaanki suuntaan. Sitte radalle. Ella oli aika vahva edestä, eikä meinannu oikeen kuunnella apuja alkuradasta. 3-4 linjalle mun olis pitäny tehä vielä yks puolipidäte lisää, et olis Ella olis menny vähä lähemmäs, ja tolta 4 okserilta tuliki takapuomi alas, ku jäi hirveen kauas. Loppurata oli sitte parempi ton tiputuksen jälkeen :) Sitte oli meidä eka yhteinen metri, sekä elämäni ensimmäinen metri. Verkassa tein vain molempiin suuntiin yhet hypyt, pystylle ja okserille. Sitte radalle. Rata oli sama, luokka oli 90cm tai isompi. Ratsastukseni oli paljo parempaa, ja paikat osu jokaselle esteelle! 3-4 linjalla rupesin jotai ohjii säätään xD sekä sitte kaareval linjal Ella yritti puskee vähä puoli väkisin esteen reunaan, joten siinä vähä sählinkiä, mutta muuten meni kyl mun mielestä superisti ! Ja vielä puhtaasti !! Ja tossa ysikympiski tuli meidä eka ns. ratavirhe, joten ei se mua haittaa, eikä jääny häiritteen. Olin kyllä tosi tyytyväinen ! En ratsastanu aikaa ollenkaa, ku halusin vaan metristä puhtaan radan. Loppu tuloksis oltiin kumminki tietenki ekoja ei-sijoittuneita, ja ainoita metrin puhtaasti ratsastaneita. Näillä fiiliksillä sitte seuraaviin kisoihin ! ♥

tässä meidän metrin rata, 90cm ei videota oo :)https://www.youtube.com/watch?v=WMd0Gm3mvso&feature=youtu.be

Eilen oli Maijan estevalmennukset maneesilla, ja menin molemmilla sielä :) Hepat meni tosi hyvin, mutta nyt en kerkee kertoon lisää niistä, ku pitää lähtee ratsastaan Into, ku illalla on sitte Ellan kans Susan kouluvalmennus. Valmennuksista sitte lisää ku vaan kerkeen kirjottaa :) Nii ja sitte on tullu tehtyy aika paljo varuste hankintoja, joten jos niistäki sitte jotai kirjottelis + laittas kuvia ;)

xoxo miinA

perjantai 4. tammikuuta 2013

ei otsikkoa.

Keskiviikkona menin ensin ratsastamaan Inton. Kaikki paikat oli niin huonossa kunnossa, niin lähdin yhdelle tietylle maastolenkille, jonka aattelin olevan ehkä parhaimmassa kunnossa. Pääsin vähän ravaamaan ja laukkaamaanki, mutta enimmikseen joutu käveleen. Ratsastin Intolla 45min. Sitte menin Ellalla ratsastaan. Menin maneesille, ja sielä oliki vähä väkiä, ja maneesi täynnä puomeja, mutte ei annettu sen häiritä :) Ella oli ihan ok ratsastaa, laukka vaan oli vähä liian reipasta, mut toki ku ympärillä hevoset laukkaili ja hyppeli puomeja yms, nii ymmärtää ny sitte. Tein vaan kaikkee perus juttuja, kaikkee mitä mahtu maneesis tekeen. Sitte kävelin takas kotia. Ratsastin 2h, ku maneesille kävely ensi 20min, ja maneesil reilu tunti, + tallille 20min. Sitte hoidin Ellan pois, annoin siirappivettä ja sitte Ella saiki jo iltaruuat :) 

Eilen olin itte kipiänä, mutta päätin silti mennä ratsastamaan ainaki Ellan. Lähdin maastoon. Tiet oli tosi kovia, joten sielä vaan pääsi käveleen. Päätin sitte kuitenki mennä maneesille, ku se oli ihan kulman takana maastolenkiltä :) Maastossa olin 40min. Aluksi vaan ravasin eteen alas, ja sitte otin laukkaa kevyes istunnas. Sitte otin pienet välikäynnit. Sen jälkeen tein siksaks-pohkeenväistöjä, ja erilaisia teitä, mm. kolmi- ja nelikaarisia, sekä keskihalkasijalle ja pysähdykset I:ssä ja G:ssä. Ella oli tosi hyvä, kunhan itte muistin vaan pysyä rentona. Sitte lopuksi tein vielä muutamat vaihdot, ja annoin Ellan vähä irrotella. Olin tosi tyytyväinen heppaan, se oli niin kiva ! Ratsastusta kerty taas 2h, mutta eipä se tuntunu Ellalla missään, enkä kuitenkaan ratsastanu koko aikaa hikihatus.
Ku pääsin tallilta, olo oli taas aika hirvittävä, joten en sitte itte menny ratsastamaan Intolla. 

Nyt tästä lähdeskelen tallille, meen ratsastamaan ainaki Inton ja Ellan :) 


xoxo miinA

keskiviikko 2. tammikuuta 2013

ei otsikkoa.

Ompas tämä loma mennyt nopsasti, mutta onneksi kouluun pitää mennä vasta maanantaina. Nyt lomalla on tapahtunut kaikenlaista. Keskiviikkona lähdettiin kattomaan Disniä. Poni oli oikeen tyytyväisen näkönen elämäänsä, ja muutenki voi hyvin. Talli ja paikat oli siistejä, vaikka olin varautunu ihan siihen et se tyyliin asustaa jossain kaatopaikalla. Ei siltä reissulta silti ilman kyyneleitä tehty. Mutta toivottavasti pääsen pian kattoon Disniä uudestaan, ja silloon sitte ihan ratsastan sillä :)
¨
rakas ♥
Sitten tulomatkalla jäin Tarulle. Ratsastettiin torstaina ja perjantaina, sekä lauantaina hypättiin. Sunnuntaina ja maanantaina mentiin Amorilla pulkkaratsastusta, se on kyl nii kivaa ;) Uudenvuoden vietin Tarulla, Eeppiksen ja Siippiksen kera ;) Oli kyl iha parasta ♥ 1 Ellaa ratsasti äiti, ja sitte yhtenä päivänä Emma kävi ratsastaas sillä :) Intolla kävi ratsastaas äiti, ja sitte Inton omistaja tietty.




Lisää kuvia tulossa..


Eilen tulin kotia, ja menin sitte tietenki ratsastaan Ellan. Kävelin maneesille. Nyt kun oli plussakeli, maneesin katolta tippu koko ajan lunta, ja aluks Ella ihmetteli et mikä se ääni oli, mut eipä mitää kummosia. Aluks verkkasin normaalisti, ja sitte äiti laitto mulle pari estettä. Ellalla on nyt ollu pieni hyppyloma, nii teki taas iha hyvää hypätä. Aluksi tulin ristikoina, ja sitte pikku hiljaa esteet nousi metrin korkusiksi. Ei tultu isompaa, haluttiin vaa muutama hyppy. Sitte ratsastin koulua, pääasias menin keskiympyrällä. Ella oli niin kiva, ei oo hetkeen ollukkaa noin kiva ! Se vaa meni niiin hyvin!Oli vetree, eikä purru yhtää kuolaimeen, ku se on ehkä yleisin ongelma meillä. Sitte kävelin takas tallille, ja hoidin Ellan pois.

Lähden tästä pikku hiljaa tallille, ratsastan tänään ainaki Ellan ja Inton:)

-miinA