Sivut

maanantai 27. elokuuta 2012

EI OTSIKKOA.

Moi,

nyt ei ookkaa tapahtunu mitää erikoosta, mutta:

Perjantaina Inton ratsasti yks Henna, ku se ny muutenki silloon tällöön Intoa ratsasteleen. Menin Emman kans Rannon tallille taas hoitaan talli, ja ratsastettiin Iida ja Hertta, käytiin niillä vaihdikkaalla maastolenkillä :D

Lauantaina aamusta käytiin ratsastamas Into Emman kans.Mentiin viereiselle pellolle sänkkärille. Aluksi Into vastusteli ravis iha sairaan paljo, yritti nyppiä ohjia yms, mut sit alko kuunteleen ja rauhottu ja meni hyvin :) Sitte laukas ei mitää ongelmaa. Ku itte olin menny jonku vähä vajaan puol tuntia, Emma meni vielä vähä laukkaalemaan, ja ravas loppuravit ja nii, sitte takas tallille :) Eipä tästä sen kummempia.







Vähä päästelyä:D

Into ja Emma

Sitte lauantaina hoirettiin Rannos koko talli, mutta ei päästy ratsastamaan, ku kaikilla vp, ku kaikil lähös kengät irti :D

Minni ja Ida


Manta ja Iitu

Iitu

Lisää kuvateksti



Sitte sunnuntaina hoirettiin Emman kans aamutalli, jonka jälkeen lähettiin äitin kans ähtäriin yu-kisoohi, ja sieltä päin menin kurikkaan kattoon seura-estekisoja :)

Intolla on ny kenkä irti, joten ei sillä ainakaa voi ratsastaa ennenku kengät jalaas, ja sitte se rokotetaan keskiviikkona, nii en varmaa pääse ratsastamaan sillä tällä viikolla.. Mutta meen ratsastamaan yhellä ponilla kurikkaan tällä viikolla ny ainaki:)

nähkäillään ;)
xoxo miinA

torstai 23. elokuuta 2012

sellaasta.

En oo ny viikkoon keriinny postaileen tänne blogiin, ku aina menee tallillaki nii myöhään ja sitte ku tuo koulu ja nii.. Mut kyl tää tästä ku saa vaan rytmistä taas kiinni! =)

Ny vaa pikasesti et mitä on tapahtunu näinä päivinä:

Viime perjantaina olin Emman kans Rannon tallilla, ja hoidettiin koko talli, ja ratsastettiin Ida ja Ruby :) Menin eka Rubyllä, ja sitte vasta Idalla. Mentiin kentällä, johon laitettiin kaiken maan puomitehtäviä yms =) Ja täs siitä kerrasta muutama kuva puhelimella otettuna (laatu pissii myös kaatosateen takia) :

I
Emma ja Ida

Emma ja Ida

Emma ja Ruby

Mä ja Ida

Hieno poni !


=)

Lisää kuvateksti


Sitte lauantaina Anniina tuli meille, ja mentiin sitte ajamaan Intolla vielä illalla. Lisäksi pakattiin kaikki kenttäkisoja varten niin, että aamulla sai vaan laittaa inton koppiin, ja lähteä kohti parkanon seurakenttiksiä !

Sunnuntaina tosiaan lähdettin parkanoon seurakenttiksiin. Meirän mukana oli Niina ja Taika, jotka meni saman luokan ku me. Kisapaikalla oli justiin alkanu pienempi luokka, eli miniluokka, jossa oli korkeutena 50cm esteet, ja harrasteen kouluohjelma. Hetken päästä mentiin laittaan hevoset kuntoon, ja sitte kävelin radan. Oikeestaan mitään ihmeellisempää ei radalla ollu, ku vaa yks muuri :D Ja sitte päätin ratsastaa yhdelle linjalle 4 laukkaa, koska kun muita katto, kaikki melkeen tuli 5, ja tosi juureen. Noh, sitte verkkaan.  Into tuntu aika virkeeltä, ja hyvä niin ;) Tuli ihan hyviä hyppyjä, vaikka ensin Into vähä vahtas keltasta porttia, mutta meni kumminki heti yli. Sitte toiseen suuntaan tultiin okseria, mille tuli parempia hyppyjä ku pystylle. Heti verkan jälkeen saatiiin jäärä radalle, ku lähettiin ekana. Rata sujui tosi hyvin! Eikä Into eres vahrannu sitä muuria!! Päästiin rataesteet siis 0vp. Sitte satulan vaihto, ja kouluosuudelle. En ny voi muuta sanoo, et oli kyl mun ja Inton paras koulurata IKINÄ! Muuten koko ajan peräänannossa ja avuilla, paitsi keskiravis Into pääsi vähä pitkäksi. Saatiin 63% ja risat, että sinänsä olin pettyny prosentteihin, ku vertas kuinka hieno oikeesti rata oli! Mut eipä se haittaa, tärkeintä et ittelle jäi hyvä fiilis ;) Nii ja sitte käytiin myös kävelees maastorata esteitten ja koulun välis. Eipä sielä ollu mitää ihmeellistä, mikä ny olis ihan joku iik este :) Maastoverkas otin vain vähä ravia ja laukkaa, plus vaa kolme hyppyä. Sitte ku päästiin radalle, nii ekat esteet päästiin ihan ongelmitta, jopa veteen into meni! =) Ensimmäinen ongelma kohta oli intolle semmone pieni alamäki, mutta siitäki mentiin hienosti alas. Vasta 6. esteelle tuli eka kielto, semmone värikäs pöytä. No mutta mentiin siiä toisella yrittämällä yli. Sitte sen jälkeen tuli semmone punane PRS-este, jolle toinen kielto. Siitäki mentiin toisella yrittämällä yli, ja sitte oliki enää kaks estettä ylittämättä. Viimeset 2 estettä oli semmone kolmen laukan väli, joka meni oikesti tooosi hienosti! Ja vaikka viimmene este oli radan haastavin este, Into meni sen ongelmitta! Maastosta päästiin 2 kiellolla, ja olin niiin iloonen, ku ny päästiin vihroonki kenttäkisoosta läpi :) Hieno poika <3 Eli luokkana oli helpotettu harraste, rataesteet 70cm, tuttarin kouluohjelma, ja 70cm maastikset, vaikka aika moni oli kyl isompia ku 70cm :D


Maanantain kävin intolla maastos, ja tiistaina inton omistaja ajo sillä.

Eilen oltiin maneesilla, ja menin eka intolla, ja sitte nousin ekaa kertaa Sannin selkään :) Eipä sitä paljo näyttäny haittaavan, vaikka ratsastaja ekaa kertaa seljäs ! Jopa ravasin vähä Inton peräs Sannilla ilman taluttajaa.  Hieno tyttö ! <3


Ja tänäään pääsin vihdoin sänkipelloille laukkailemaan, TÄTÄ ON ODOTETTU KOKO KESÄ :D Intoki näytti tykkäävän !

paras mies <3

<3

<3



Ja eipä täs mitää, huomenna meen Emman kans taas Rantoon tekeen tallityöt, ja toivottavasti mennään myös ratsastamaan. Intolla ratsastaa huomenna Henna :)

xoxo miinA

maanantai 13. elokuuta 2012

ei otsikkoa.

Heippa,

elikkäs, lauantaina olin intolla maastos, ja keskityin koko ajan siihen että se menee muodossa, ja siis ihan kunnon paketis, vaikka ollaanki maastos :) Tuli vähä erilaanen maasto.

 Sunnuntaina oltiin hyppimäs tuomikyläs maastoesteitä, ihan vaan mielenvirkistykseksi, ne on vaa jotain max. 70cm kokosii pikkusia esteitä :) Menin Intolla niitä ja sitte ku Joonaski tuli sinne meijän kans, nii menin myös sitä rataa sillä, ihan samoja esteitä ku intolla ! Into ja Joonas ei kumpikaa mitää kiellelly tms. typerää, paitsi Joonaksella oli ihan sairaan kivaa, ei ollu koskaa ennen hyppiny maastiksia ;) Hyvä hyvä.

Sitte tänää en oo ollu ratsastamas, ku Inton omistaja halus mennä itte. Ja nyt ollaan sovittu nii, et ilmotan aina sunnuntaina inton omistajalle et minä päivinä haluan mennä, (n.5-6krt/viikos), ku se haluaa ittekki ruveta ratsastaan taas parikertaa viikos. Mutta kumminki mennään mun valmennusten, kisojen ja muiden menemisien mukaan =)

Ny tällä viikolla ratsastan Inton ti,ke,to,la ja su :) Alunperin lauantaina piti olla koulukisat, joukkuemestaruudet kauhajoella, mut yllättäe ei tuu joukkuetta, (vaikka ratsastajia kyl olis, mut halukkaita ei), mut tosiaa ei sitte lähetä sinne, jos ei kerra joukkuettakaa /: Ja sunnuntaina on parkanos seurakenttikset, mennää vaa sinne harjottelee, eihä siis tommoset mikkää ns. oikiat kisat oo, mut hyvää harjotusta :) !

Ja kerranki on muutama kuva ;)

Lisää kuvateksti






xoxo miinA

perjantai 10. elokuuta 2012

otsikko.

Moikka,

eilen kävin Intolla taas maastos, aattelin ottaa oikeesti ihan rennosti, enkä aikonu vaatia hepalta mitää :) Mutta jo alkuraveis kevyellä tuntumalla Into meni tosi rennoks ja kivaks kädelle :) Otin aika pitkät alkuravit, ja sitte paaaaljo laukkaa, menin yhe perus maastolenkin, mut just ku olin melekee lenkin lopus, nii sielä tien pääs oli joku tien korjaus hommeli, nii jouruun kääntymähän takaasi. Otin sitte takasi melkee koko matkan laukkaa. Sitte loppuravit ja pitkät loppukäynnit =) Inton mielestä valkooset kukat oli pelottavia :> hui.

 Aateltiin, että olisin menny ylistaroon harj. estekisoohin hyppään 80 & 90cm, iha et olis saanu vielä 90cm radan enne ku sit menee aluekisoos, ku niitäki on ny tulos :) Mut vissihi ei oo kyytiä :/ Lahjattomat harjootteloo.

Nii ja vielä, aattelin tehä ny täs lähiaikoona jonku kivan erikoispostauksen, ehdotuksia saa laittaa ;)

ja tos vielä pari kuvaa:
Into ♥
Mira ja Disney joskus talvella. ♥

xoxo miinA

keskiviikko 8. elokuuta 2012

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Pyöräilin tänään päivällä tallille, ja hain Inton suoraan tarhasta. Se jopa käveli mun työ, (yleensä Into ei meinaa antaa kiinni, ja jos sen saa kii, se voi vaa päättää lähtee karkuun, vaikka ketju olis suus) ja vein sen sitte tallihin. Laitoon Inton ja itteni kuntoon, ja lährettiin maastoon, ja päätin sitte mennä semmoselle lenkille, missä pääsöö paljo laukkailemaan, ja muutenki vähä vaihtelua ! Inton mielestä olis pitäny vaa koko ajan ravata, ja sitte tien reunas olevat lehmäkki oli hirveen kivoja ! Mentiin  ison tien yli, ja alettiin ravaamaan. Mä en ymmärrä mikä tolle hevoselle on tullu, se iha liikku omalla moottorilla, ei tarttenu yhtää pyytää eteen päin :D Ravailtiin sitte isojen lätäkköjen yli, ja hetken päästä päästiin laukka suorille. Ku nostin laukan, into iha ampas laukkaan :D Ja jakso jopa laukata toosi pitkästi, moneen kertaan ;) Autto varmaan seki, että Into rupee saamaan vaa entistä enemmä lihaksia ja voimaa liikkumiseen, ja sitte tokiki ku ei oo enää nii kuuma, nii seki on sitte kivempi hevosille ! Into ei meinannu malttaa ravata rauhas loppuraveja, puhumattakaa käynneistä. No mut en tietenkää ollu yhtää kiukus Intolle, ku se on vaa positiivista jos menottaa ;) Into oli eilenki nii reipas, niii ihmettelin vaa ku tänäänki jakso liikkua :D

Ja vihdoin saan jotain kuvia tähänki blogiin, ku latasin vanhoja ja uusia kuvia puhelimesta koneelle !

Stefi ♥ ylläpidossa 2009-2010, mutta kuin oma poni !

i miss u ♥

Into :D

Manta, jolla ratsastin lauantaina :)

Hieno manta ♥


Into ja Disni kesällä :)

Sanni 2 vee :)



Toivottavasti kuvat kelepaa, suurimmaks osaks kuvat on otettu vanhalla puhelimella, joka oli täysin paska !

hyvää yötä vaan, huomenna pitää mennä kouluun ... asd

xoxo miinA

Kisat ja muuta.. :)

Hellurei,

oltiin lauantaina kurikas kisoos, tosin vaa seurakisoos. No tulipa ainaki reeniä :) Menin Joonaksella (welsh sk. n. 120cm)  50-60cm, ku sen omistajat pyysi mua meneen sillä, ku niillä on ollu vähä ongelmia Joonaksen kans, ku se meinaa välillä vähä kuskata sen omistajaa radalla. No sen omistaja meni ennen mua puomi/ristikon, ja sitte menin heti selkään, ja otin muutaman hypyn pystylle. Tuli ihan hyviä hyppyjä, vaikka Joonas hakeutuuki tosi juureen. Okserille sain ratsastettua vähä paremmin, ja Joonas kuunteliki nyt hyvin, ja sain tuotua sen parempiin paikkoihin. Sitte ootettiin muutama ratsukko, ennenku päästiin radalle. Ensimmäinen vaihe meni hyvin, ja joonas alko kuunteleen vähä paremmin pohkeita, ja apuja, että sain tuotua sen parempiin paikkoihin esteille. Sitte ekasta vaiheesta 0vp, ja saatiin uus lähtömerkki uusintaan. Aattelin vetää uusinnan iha kunnolla :D Toisen okserin jälkeen otin pikku spurtin, ja sitte kolmannelle esteelle, ja vielä viimmeselle. Saatiin nolla tulos, ja olin tooosi tyytyväinen Joonakseen. Ootettiin tuloksia, ja saatiin tietää, että voitettiin Joonaksen kans koko luokka, ja kaikki isot hepat, ja muut ponit :) Voitettihin kahella sekunnilla, ja luokas oli joku 15 lähtijää?!. Sitte Joonas koppiin, ja ne lähtiki sitte jo kotia. Jouruttiin oottaan että 70cm menee, ja sitte ruvettiin ottaan intoa pois kopista, ja laittaan sitä kuntoon. Menin sillä siis 80cm-90cm luokan. Ilmoittauduin niin, että meen luokan kaks kertaa, toisen kerran vaan kilp.ulkopuolella. Rata vaikutti ihan kivalta, ei mitenkään haasteelliselta tms. Into tuntu jo verkas toosi löysältä, vaikka hypyt onnistuki ihan hyvin. Sitte radalle. Into tuntu NIIN löysältä makkaralta, mikä ei liikkunu mihinkää. Ekalle esteelle tuli tosi könkkö hyppy, jonka jälkeen ratsastin vähä eteen. Seuraavalle esteelle tuli ihan hyvin, jonka jälkeen toinenki hyvä hyppy. Sitte tuli Inton mielestä järkyttävän pelottava este, jolle tuli kaks kieltoa, jota ihmettelin kovasti, koska yleensä vaikka Into kyttää, menee jo viimmestään toisella yrittämällä yli. Noh, päätin mennä sitte käveleen niin kauaksi, ennenku valmistuisin, ja sitte ottaisin yhden hypyn okserille, ja sitte suoraa radalle. Tämä järjestely tuotti tulosta. Otin melkeen kierroksen laukkaa eteen ennenku lähdin radalle. Sitte jo heti ykköselle tuli hyvä hyppy, ja koko rata oli tosi etenevä ja hyvä ! Olin tosi tyytyväinen koko rataan, vaikka 6 esteeltä tuliki puomi alas, vaikka paikat ja kaikki osu tosi hyvin. Se oli vaa iha turha pudotus, joka ei haitannu :) Tähän oli hyvä lopettaa. Into menee vaa näköjää paremmi, ku ottaa yhen radan alle =) !

 Niin ja olin sitte vielä kisojen jälkeen Rannon talllilla siivoomassa äitin kans koko talli, ku meitä pyydettiin :) Lopuksi ratsastin myös yhden hepan, Mantan, joka on tosi kiva ;) Sain vähä fiilistellä, ku se on nii herkkä ja osaava hebo ;)



Sitte sunnuntaina olin melkee koko päivän alavudella Ainon kisahoitajana, ku se meni Taikalla tuttarin, ja osallistu SH-mestaruuteen :) Oli toosi kiva päivä, vaikka satoki välillä, ja vähä ukkostiki ! Inton ratsasti sen omistaja sunnuntain.

Maanantaina lährin Intolla maastoon. Menin ihan peruslenkin, jossa otin yhen aika pitkän laukka suoran pari kertaa edes takas. Maastoiltiin n. tunti :)


Eilen illalla lährettiin vielä maneesille, koska en olis muuten oikeen päässy ratsastamaan, ku koko päivä sato. Into oli tosi virkee, ja äitiki sano, et into ihan näyttää siltä, että nauttii työnteosta :D Otin aluksi vaan ravis vähä eteen alas tuntumalle, ja Into tuntu jotenki tosi lupaavalle jo siinä vaihees. Meillä olis vähä suunnitelmis, että menisin intolla kouluratsastuksen alueen SH-mestaruuksiin Intolla, ja sielä on joku A:n ohjelma ja mentii vähä sen tehtäviä läpi. Tulin ensi käynnis keskihalkasijalle, jaja siitä sitte pohkeenväistöä uralle. Se tunti menevän nii hyvi, että tulin sitte samaa ravis. Välillä takaosa johti, mut sain sitte nii, et etuosa johti, ja olin tosi tyytyväine. Sitte tulin vielä nii, et keskihalkasijalle, ja sit muutama väistö ravis oikeelle, ja sit suoristus, ja väistö vasemmalle, jne.. Meni tosi hyvin !! ♥ Sitte päätin ottaa laukanvaihtoja käynnin kautta, joita myös ohjelmassa on. Aluksi käyntiin siirtymiset ei meinannu oikee onnistuu, ku ne vähä veny liian pitkiks, mut pian Into tajus mitä halusin, ja sit neki alko onnistuu :) Hyvään oli hyvä lopettaa, ja otin enää loppuravit, ja tarkotuksena oli taas saada Into rennoksi, eteen alas ;) Ensin Intoa ei meinannu enää yhtää huvittaa tää kouluratsastus, mut sitte sain sen tosi rennoksi, ja olin tyytyväinen ! Aaw, olin nii fiiliksis, ku Into ei ollu piitkään aikaa tuntunu noin kivalta, ja kevyeltä ratsastaa, ja sain inton pidettyy koko ajan ryhdikkäänä, eikä into meinannukkaa yrittää päätä ylös tms. Hieno mies ♥

niin ja tietty katoin eilen kouluratsastusta tv:stä, aika hienoja hevoosia oli ;)

ny tää lähtee tallille =)

xoxo miinA

ps. sori kuvaton, mutta pitkä postaus, mutku kurikasta en oo ainakaa vielä löytäny kuvia, ja nii :D

 


perjantai 3. elokuuta 2012

Kaikki loppuu aikanaan.

Hellurei,

Disney lähti Poriin uuteen kotiin sunnuntaina ♥



Perhepotretti ♥
Disni anto mulle maailman parhaimmat kaks vuotta, 18.5.2010-29.7.2012 ♥

On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa. Nyt meidät yhteen liittää vain muistojemme maa.
Jäi jälki sydämiimme, jälki unelmiin. Teille laulamme nyt näkemiin. Turvallista matkaa me toivotamme näin. On aika purjeet nostaa ylöspäin. Turvallista matkaa aalloilla elämän kanssa hyvän ystävän.

Heihei !


___________________________________________________________________________________
 
 Ja sitte,
 
tänään menin illalla myöhään vielä tallille, hain inton laitumelta ja vein talliin. Laitoon vaan suittet päähän, ja ittelle varusteet, ja menox. Otin aika pitkät käynnit, sitte ohjat käteen, ja rupesin vaa ratsastaa eteen-alas, eka käynnis, sitte ravis. Into tuntu iha sairaan hyvältä, iha ihmettelin. Sitte otin laukkaa ihan samalla idealla, ja into meni kyllä tosi hyvin ! 
 
Huomenna kurikkaan kisoohin, toki vaa seuraeste :) Meen sielä Joonaksella 50-60cm, ja Intol 80-90cm !
 
xoxo miinA