Sivut

keskiviikko 16. marraskuuta 2011

12-16.11 ;)

Moi :)

Jooh, en oo nyt kereenny postailemaan, kun on ollu taas vähä kiirusta ja nii. Mutta, kirjotan nyt lauantaista lähtien, aika pienellä kerronnalla ;)

Lauantai 12.11
Aamulla menin tallille, ja Disni koppiin =) Lähdettiin maneesille. Maneesilla Disni vaan nopeesti kuntoon, ja Emilia selkään. Eli Emilia halus vielä lauantaina kokeilla mennä Disnillä jotain rataa ja muutenki vielä hypätä :) Alkuverkka, ja sitte tuli ristikkoa muutaman kerran, ja tehtävään lisäten aina yks este kerrallaan. Lopuksi esteet jotain 60-70cm :) Meni hyvin, loppuverkka ja sitten ratsastin Disnillä käyntiä kotia maaston kautta =)
 Tulin illemmalla maneesille ratsastamaan Villen. Menin vaan ihan perus tempon vaihteluita, ravi-lisäyksiä jne :) Ville taas ihan super ! <3


Sunnuntai 13.11 Kisat
Menin luokat 65cm ja 75cm sekä Villellä ja Risulla, otettiin varman päälle, ja sen takia simppelit korkeudet ;) Ensin menin Villellä :) Tosi kiva verkas, ei tarvinnu peljätä toista päätäkää yhtää :D Sitten radalla 6 esteelle vähän kiihdytti, mutta silti hallinnas pysy jne :) Tuloksena 0vp. Sitten Risulla =) Risu meni ihan Risumaisesti verkas, eli ihan hyvin :D Ja radalle muutama ponnistuspaikka kusi, mut tulos 0vp  :) Sitten kiertämään 75cm rata :) Kun sain käveltyä, niin takaisin selkään, ja menin siis Risulla heti perään 75cm ;) Risu nyt vähän parempi verkassa ;) Radallakin vähän reippaampi ! tulos 0vp ;) <3 Sitten vielä Villellä! Ville yhtä hyvä verkas taas :) Radalla jopa välillä liian hidas ! Mutta hyvä rata, ja tulos 0vp! =))

siis tulokset:
Luokka 1. 65cm arv. A.0.0
Risu 0vp, ja ruusuke.
Ville 0vp ja ruusuke.

Luokka 2. 75cm tyyliarvostelu.
Risu 0vp, ja neljäs sija.
Ville 0vp.

Kisojen jälkeen koeratsastin Mollyllä! Aivan sairaan kiva poni! <3 pistetään harkintaan, ja mennään vielä johonkin valmennukseen sillä. Ja mollyn jälkeen ratsastin Popilla, ku oli taas kisois vähä tinttaillu :D hyvin seki meni sitte kumminki!!
Kotona menin vielä ratsastamaan omalla mussukalla, Disnillä maastoon <3 paras poni !!

Maanantai 14.11
Yksi ostajaehdokas, ja tykkäs Disnistä, ja tuli tarjous, ja viikonloppuna tehdään ostostarkastus. Mietitään.

Tiistai 15.11
Maastoon Disnillä :) My angel <3

Keskiviikko 16.11
Ratsastin Disnillä tallin yhdes aitaukses koulua :) hienosti meni !!! <3<3<3

Joo, tossa aika lyhyesti kaikki kerrottuna, mutta ainaki jotain tietoa tapahtuneesta ! Lisää tulossa, kun on aihetta =)

terv. Maisa =)

lauantai 12. marraskuuta 2011

=)

Hellurei,

on nyt ollu vähä kiirusta, niin en oo muutamaan päivään keriinny kirjottottelemaan. Mutta mutta alotan ny kirjottaan torstaista eteenpäin.

to. 10.11
Koulun jälkeen menin katsomaan taas Disniä :) Kengittäjä kävi vasta perjantaina ! Harjailin taas vähäsen, ja pian pitiki lähtiä kotia, ku lähin ratsastamaan maneesilla Risulla ;) Piitkät alkukäynnit ensin. Sitten ohjat käteen, ja heti rupesin työstään Risua eteen alas, ensin vain käynnissä hetken aikaa, sitte ravia! Risu oli aivan sairaan rento, ja kiva kädelle nyt!! (= Sitten laukkaa. Risulla on muuten aivan mahtava laukka istua :D niinku keinuheppa ! <3 Sitten alkuverkan jälkeen otin vähän käyntiä, ja pian jatkoin suoraan laukalla. Tein laukan vaihtoja, ja laukassa pohkeen väistöjä, sitten laukanvaihtoja niin, että tein ympyrän, ja jatkoinkin eri suuntaan, jaja sitten menin vastalaukkaa :) ja sitten tein myös uralla vastalaukan-nostoja :) Sitten kun sain kaikki onnistumaan ongelmitta, otin ravia ! Tein temponlisäyksiä, ja hidastuksia, uralla pohkeen väistöjä vaihtaen aina kylkeä keskellä uraa. Risu oli suupper :) <3 Sitten vielä muutama lisätty, ja sitten loppu kevennykset =) Risu oli kyllä aivan mahtava <3


Perjantai 11.11.11 :D
Disnillä oli kengittäjä !!! Vihdoinkin <3 Noniin, eli koulusta päin yksi Emilia tuli kokeilemaan Disniä.
Annoin Emilian laittaa Disney kokonaan valmiiksi. Lähdettiin maaston kautta maneesille. Käveltiin melkein koko matka, lukuun ottamatta yhtä lyhyttä ravi pätkää. Maneesille mennessä meni joku 45min. Maneesilla laitoin kolmois innarin, ja perään yksi laukka ja pysty. Ensin Emilia verkkas puomilla ravissa ja laukassa. Kun oli verkannut, tuli ensin innarin puomeina, ja perään pysty. Sitten laitoin puomit niin, että jokasesta toinen pää kannattimille, ja pieni pysty (60cm). Ja sitten kun tuli sitä aika monta kertaa, niin kun meni hyvin, laitoin kaikki innarin puomit kannattimille, ja vipan pystyn joku 70cm. Kun tuli sitä pari kertaa, ilman mitää ongelmia, niin nostettiin vielä viimmene este johonki 85-90cm pystyks :D Disney ja Emilia tuli sen täysin ongelmitta, ja päätettiin lopettaa siihen :) Emilia rakastu disniin, ja kukakohan siihen ei vois rakastua, ja sen takia se onki nii vaikee myydä ): mut pakko mikä pakko, jos oikeesti haluu vaativalle tasolle... huohh


Mulla on nyt vähän kiirus kisoihin, nii kirjotan sitten lisää kun kerkeen :)


terv. Maisa <3

torstai 10. marraskuuta 2011

091011

Moro,

Eli eilen oli maneesilla este-valmennus maneesilla illalla =) Menin Villellä, ja Inka Popilla. Alkuverkka, ja sitten valmennus alkoi. (: Tehtiin verkaksi paljon puomeja, ja niistä väistöjä, ja pieniä voltteja yms. Sitten mentiin sellaista linjaa. Ville oli tosi hyvä, kuunteli ja pysy rauhallisena, vaikka katsomon puoleinen pääty olikin vähän pelottava :D Sitten lisättiin yksi este kerrallaan tehtävään, ja lopuksi mentiin vielä muutama rata läpi (: Esteet oli tosi pieniö, ku tällä viikolla ne kisat, nii ei kandee mennä mitää miljoonaa metrii :D Loppu verkka, eteen alas niinku aina xd, ja sitte loppukäynnit (: Ville oli tooosi kiva <3 hyvillä mielin kisoihin ;)


Sitten pian lähden tästä tallille kattoon Disniä, ja illalla ratsastamaan maneesille joko Ville tai Risu <3 =) Ja huomenna Disni saa vihdoinki kengän jalkaan, ja päästään taas reenaamaan !!! <3<3<3<3


taas tosi lyhyt postaus, mut mut ei oo mitää kirjotettavaa :D

♥:lla Maisa ;)

tiistai 8. marraskuuta 2011

No hups !

Heips,


Jääny ny pari päivää kirjottamatta, mutta mutta :D Eli maanantaina oli tasan viikko mun onnettomuudesta (kiinosti), ja menin ratsastamaan maneesille Risun :) Ensin Risua kokeili joku tyttö, ku Risuhan on myynnissä. Noh, kun pääsin selkään, sain ruveta heti ravailemaan =)) Risu tosi rentona ravissa! (; Otin aika paljon ravia, ja sitten verryttely laukkaa. Tein tempon muutoksia, laukkaa reippaammin, ja toosi hidasta laukkaa. Meni hyvin :) Sitten annoin vähän kävellä. Käyntien jälkeen otin ravia, ja rupesin tekemään pohkeenväistöjä (: Risu meni ne aivan sika hyvin ! Väistöjen jälkeen tein muutaman ravi-lisäyksen. Otin vielä vähän laukkaa, ja tein laukan vaihtoja, ja kulmasta vastalaukan nosto, ja uraa pitkin vasta laukkaa. Kun Risu meni nii mainiosti, päätin lopettaa siihen ! (8 Kunnolla eteen alas ravissa, niinkuin aina :D, ja sitten pitkät ohjat ja loppukäynnit ! Risu oli kyl taas nii kiva ! ;);)


Eilen kävin vain harjailemassa Disniä, kun kengittäjä ei vastaa puhelimeen, niin tietää ny sitte koska saadaan kengittäjä... HUOH ! Ja jos Disney saa perjantaihin mennessä kengän, yksi ostaja ehdokas on tulossa sitä katsomaan.



Pikaisin terveisin. MAISAA :D

maanantai 7. marraskuuta 2011

Hevostelua (:

Hellureei ! ♥

 Eilen (6.11) aamulla menin tekemään aamutallin, ja kun tallilta kotia, niin heti rats. kamat päälle, ja pyörän selkään (: Lähsin maneesille ratsastamaan Popin ja Villen ! Maneesilla laitoin ensin Villen valmiiksi, ja menin selkään. Laitettiin maneesiin vähän puomeja, ja yksi ristikko. Oli toisella puolella kaksi puomia, väli 16m. Sitten keskellä maneesia oli puomi, ja toisella pitkällä sivulla oli ristikko. Kun Ville on "vähän" kuuma esteillä, ja muutenkin reipas, niin niillä harjoituksilla pystyis sitte säätämään vähä tempoa jne. :) Tein kunnon alkuverkan, paljo eteen alas ja taivuttelua. Ville oli heti aluksi jo rento =) ♥ Alku verkan jälkeen rupesin tulemaan kahta puomia. Ensin tulin normaalilla laukalla, ja väliin tuli 5 laukkaa. Sitten rupesin vähän "säätämään" laukkaa. Tulin lyhennettyä/kootumpaa laukkaa, ja sain väliin mahtumaan 6 laukkaa. Lisäksi tulin pitkää laukkaa, ja sain väliin 4 laukkaa ;) Kun laukka oli täysin hallinnassa ja Ville kuuntelu toosi hyvin, otiin tehtävään mukaan ristikon, että saisin jatkettua samaa laukkaa puomeilta ristikolle. Onnistui sika hyvin ! ♥ Kun vaihtelin laukkaa, nii tein laukan vaihdon keskellä olevan puomin päällä (; Ville oli aivan super taas ! ♥♥♥ :D




Sitten Popi ♥ Tein kanssa samanlaisen alkuverkan kun Villellä. Popi oli super rento, ja liikkui hyvin itse eteen. Tulin samoja tehtäviä kuin Villellä. Popilla tuli puomi väliin normaalilla laukalla 6 laukkaa, ja kootummalla sain jopa 8, ja pidentämällä sain 5 laukkaan =) Sitten lisäsin tehtävään ristikon. Popi raukka ihan innostui ristikosta, korvat ihan niin höröön kun vain voi saada, ja eiku menoks :D ihana ♥ sitten ku se meni nii hyvin, äiti laitto n. 70cm pieneksi pystyksi, oli kumminki tarkotus alun perin mennä vaa sileellä :D Popi pikkuse tykkäs !!! Kunnon loppu verkka, eteen alas yms. 


Ihania ne vaan on :) 


Hetikun pääsin kotiin, lähdin jo tallille kattoon Disniä ♥ Disnillä ei vieläkää kenkää jalas, ku pirskatin kengittäjä ei voi tulla laittamaan sille sitä :( No ensin siivottiin Elinan kans talli :D no hups! Tuotiin hepoille kerranki oikee kunnolla purua, ku saatiin siivota :) Sitten laitoin Elinalle Matin valmiiksi, sillä välin ku Elina teki mun läksyjä :D Sitten menin pitämään Elinalle puomi/pikku-este "tuntia" ==) Matti kyllä yllätti hypyillään taas ! :D Kun Elina oli ratsastanu, hain Disnin, ja harjasin sen yms hoitelin sitä! Ihan säälittää Disniä, ku joutuu vaa kököttää pihalla, eikä pääse reenaamaan/liikkuu :D se kumminki tykkää liikku enemmä ku vaa kököttää jossai , ja olla tekemättä mitää ! ;) Putsastin vielä oikeen kunnolla semmosella jännällä sienellä Disnin kuolaimet! Ja likaa lähti, vaikka ei näytäkkään niin likasilta loppu viimein.


Ja sitten tässä vähä kisa-suunnitelmia:
13.11.2011 IR alue-este, Risulla 65cm ja 75cm, ja Villellä 75cm ja 85cm ja olisin menny Popilki, mut Inka halus mennä ;/
19.11.2011 JARA seurakoulu, ehkä joku hC verkka-luokkana, ja joku hB lisäksi Disneyllä <3
4.12.2011 IR seuranmestaruuskoulu, Disneyllä mestaruusluokka.
6.12.2011 IR seuranmestaruuseste, luulisin että Disneyllä mestaruusluokka.


Sitten muutama kuva ylimääräinen kuva: :)
 ♥Alavus pohjanmaan ponien kenttämestaruus pronssia 2011 ♥
 Viime talven hyppelöitä :)
 Mallat, kesä 2011 ♥ Nätein poni !
Mallat kesä 2011 ! <3




Tänään vielä kai meen maneesille ratsastamaan illalla Popia tai Villeä, tai molempia. Toivotaan että Disneylle saadaan mahd. pian kengittäjä !

terv. Maisa =)



lauantai 5. marraskuuta 2011

Tässä tälläne kysely, aika turha, mut laitoin ny vaa (: (: (:

Kuinka kauan olet ratsastanut?
- Koko minun pienen elämän ajan ;))
Missä ratsastat?
- kaikkialla, riippuu ny aina vähä
Kuinka usein käyt ratsastamassa?
- joka päivä
Kumpi on kivempaa, esteet vai koulu?
- ESTEET ja kenttä viä kivempaa :P

Kuka on lempihevosesi?
- Disneyy <3
Onko sinulla oma hevonen?
- onon<3

Haluaisitko oman hevosen?
- Onneks mul on jo <3

Onko sinulla hoitohevosta?
- No oma, mutta ei hoitoheppaa, mut ratsastettavia kyl löytyy!

Ratsastatko mieluiten kentällä, maneesissa vai maastossa?
- kaikki kelepaa :)

Kuka on kamalin/inhottavin hevonen jonka tiedät?

- ei oo kamalia hevosia olemaskaa :D
Kuinka korkeita olet hypännyt?
- 120-130cm
Oletko hypännyt maastoesteitä?
- Kyllä <3<3
Kuinka monta kertaa olet tippunut?
- en oo laskenu.

Millainen unelmahevosesi on?
- kuuma, sporttinen menijä heppa <3
Kilpailetko (missä luokissa, kuinka usein)?
- Kilpailen, 80, ja ny just menos 85cm ja hC, ja kenttää harraste, ja aluetasol, jaa nii usei ku kisoij

Mitä väriä ja merkkiä suosit ratsastusvarusteissasi?
- kaikki käy, ei merkil merkitystä !
Ratsastatko aina opetuksessa?
- en
Millainen opettajasi/valmentajasi on?
- Opettavainen x)
Onko sinulla nahkasaappaat?
- On
Millainen ratsastuskypärä sinulla on?
- CO Ayr8 ja huonompi "maastoilu" kypärä :)
Haluatko isona hevosalalle töihin?
- Jos vaan mahdollisuus, nii olis se kiva :)
Mikä on lempihevosrotusi?
- oikestaa kaikki kay :)
Miksi juuri se (jos on lempirotua)?
- enpäs tiedä
Omistaako joku tuttusi hevosen?
- juu
Oletko koskaan venytellyt/jumpannut hevosen selässä?
- Tottakai =)
Osaatko juoksuttaa?
- ofc.

Oletko koskaan satuttanut iteäsi pahasti ratsastaessa?
- KYLLÄ !




Kysely oli ehkä tarkotettu enemmä tyylii ratsastuskoululaisille , mutmut tein silti ;P



-Maisa-

se o nättiä, se o helemee ;)

Ratsastelua 5.11 :)

Tänään (tai no perjaattees eile, ku ny jo vaihtu päivä just :D), nii en päässy vielekää ratsastamaan Disnillä, ku kengittäjää ei oo saatu vielä :/ mutta eipä se tallille menemistä mitenkää estäny, ja menin sitte vähä harjailemaan, yms kattoo ponia (= <3


Sitten tallilta kotia, ja heti rats. kamat päälle, ja maneesille ratsastaan Popia (: Jouduttiin menemään ensin pihalla, koska maneesissa oli meneillää irtohypytys . Popi tosi jännittyny, säikkyili ja sinkoili aika lailla :D Ravissa ratsastin vaan eteen alas, mahd. rennolla otteella (: Popi rentoutuikin aika kivasti, ja sitten päästiinkin vähäksi aikaa maneesiin. Maneesissa heti laukkaa,  ja se pyöriki iha kivasti, vaikka pitiki vähä pyytää eteen :) Kun irtohypytyksestä oli jääny maneesiin esteet toiselle sivulle, otin ja laukkasin ne pari kertaa, esteet oli niissä tosi pieniä, mutta menimpä vaa :D Sitten irtohypytys jatkui, ja meidän piti siirtyä takas pihalle. Ratsastin ensin vähän aikaa kunnolla eteen alas, ja popi myötäski super hyvin ! (: <3 hieno poika ! Loppu käynnit, koppiin ja poni kotiinsa (: Jäätiin vielä maneesille auttaan irtohypytykses =)

Illalla mentiin vielä äitin kans tekeen iltatalli (= Ja aamulla meen tekeen sitte aamutallin ;)

- Maisa

perjantai 4. marraskuuta 2011

Pientä postausta =)

Eli en ole nyt kerennyt kirjoittamaan pariin päivää, koska olin kaverini kanssa Kouvolassa, ja ollaan matkalla kotiin.

Ratsastin Disneyllä viimeksi keskiviikkona, ja vaikka olikin jo pimeää, lähdin maastoon (: Menin enimmikseen käyntiä, koska oli niin pimeää, mutta koska tunnen reitit kuin omat taskut, ravasin ja laukkasinkin tottakai :D Lenkki oli ihan perus, joten kesti vaa jotai tunnin (: Disney oli iha super TAAS, ku ei peljänny mitää vaikka oli pimiää yms. (olipa yllätys) :D


Eilen en mennyt, koska jo aamulla lähdettin reissun päälle, ja Disni ei ollu saanu vapaata 10 päivään, nii oli sen jo ansainnukki. Mut ollaa sitä mieltä äitin kans, et hevoset on luotu liikkuu, ja ei Disni sillai nauti vapaista, ja hevosille maastoilu on jo vähä niinku vapaata :) Myöskään tänään en pääse ratsastaan Disnillä, ku meillä menee nii myöhään ajella kotia, ja sitte Disniltä oli kuulemma lähteny etu-jalasta kenkä ;( Voi paska sanon mä :D

Tässä tälläne pika postaus, mut kun pääsee vaan ratsastaan (viim. huomenna), nii tulee taas varmasti jotain kirjottamista (:

-Maisa

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Se mikä ei tapa, se vahvistaa !

Minulla on tylsää, koska olen kotona, sillä minulle sattui valmennuksessa maanantaina pikku onnettomuus, ja en ole menossa tällä naamalla vielä kouluun. Voin kertoa vähän onnettomuudesta: Olin maanantai iltana eräällä hepalla estevalmennuksessa (: Heppa meni tosi hyvin siihe nähden, kuinka vähän sillä oli taas hypätty! Menin ensin jotai 90cm rataa, ja sitten valmentajani nosti yhden linjan (13,5m) okserin yli metriin. Linjan eka este pysty, ja ylitimme sen ongelmitta, sitten okserille ei osunu paikka ollenkaan, sillä väli sille liian lyhyt, väisti oikealle, itse nappasin okserin tolpan mukaani, heppa väistyi sitä, ja lensin maahan, pidin ohjista kiinni, niinkuin on aina opetettu :D Heppa astui naamalleni, ja sattui niin paljon, ettei sitä voi sanoin kertoa. Neljä hammasta liikkuivat suussani, ja niistä yksi huonossa jamassa, muut kolme ihan ok vielä. Hampaat saatiin omille paikoilleen, ja vielä ku hampaani tuli leuastani läpi, leuka on tikattuna. Tästä onnettomuudesta en syytä tietenkään heppaa (: Kyllä tästä parannutaan, eikä tämä vaikuta mitenkään siihen, ettenkö jatkaisi ratsasusta ! Se mikä ei tapa, se vahvistaa.

Tähän samaan postaukseen aijjon lisätä muutaman kuvankin minusta ja ponistani:


maaailman söpöin ja kaunein poni ♥

jostain koulukisoista kesältä =))
valmennuksesta :>

                                                    syksy 2011, 80-90cm (:


lisäilen sitten myöhemmin enemmän kuvia, tässä vain vähän esimakua (:

Esittelyä itsetäni ja ponistani (:

Pitemmittä puheitta, esittelen ensin itseni, ja sitte ponini. =)

Minä:
Olen 13vuotias tyttö, harrastanut ratsastusta koko pienen elämäni. Harrastan ratsastusta päivittäin, ja jos pidän ponilleni vapaata, on minua pyydetty jo seuraavaan paikkaan ratsastamaan muiden hevosia/poneja. Ratsastuksessa kilpailen kolmea eri lajia: Esteratsastus, kouluratsastus & kenttäratsastus. Noista kolmesta minua lähimpänä sydäntä on kuitenkin kenttäratsastus, jossa voitin tänä vuonne alueen ponien kenttämestaruus pronssia, josta sai kiittä poniani♥ Ja kenttäratsastuksessa tavoitteenikin on korkeimmillaan. Käyn viikoittain ponillani, sekä muiden hevosilla valmennuksissa, sekä este- että kouluvalmennuksissa. Kisaan myös muiden hevosilla :) Joo ja tosiaan minulla on oma poni, ja site ennen on ollut kaksi ponia. =)


Ponini:
Disney on elämässäni tärkein tällä hetkellä ♥ Disney on 12 vuotias tamma, säkä 144,5. Disneyllä on kisattu kansallista 100cm ja hB, mutta kapasiteettiä väh. hA. Ponnuakin Disneyltä löytyisi vaikka mihinkä ;) Olen kisannut Disneyllä seura- ja aluekisoja, vasta koulua  hC ja esteitä 80cm, ja kentässä olen startannut yhden harrasteen, ja siitä saimme alueemme ponien kenttämestaruus pronssia, sekä olen ollut yksissä harjotuskenttiksis (; Disney on maaaaaaailman kiltein poni, ei ole koskaan minun nähtyäni pukittanut tai hyppinyt pystyyn. Disney on myös superkiltti hoitaa, kengittää, raspata yms! (= Disney rakastaa maastoilua, ja maastoesteiden hyppimistä! Todella reipas ratsastaa, ja itsekin tykkään enemmän sellaisista hevosista, jotka liikkuu omalla moottorilla ! (:
Joten maaaailman paras poni♥, vaikka toki meilläkin on ollut huonoja päiviä (: mutta viis niistä!

Tässä tälläinen postaus, ja toivottavastin innostun tästä bloggaamisesta, ja alan kirjoittamaan päivittäin. (mutta aika usein maneesilla menee illat myöhään monen hevosen ratsastaessa, tai valmennuksessa)

terkuin: Maisa =)